werkwijze

 

integratief

Integratief werken houdt in dat ik me richt op bewezen effectieve manieren van jou begeleiden. Daarin verweef ik elementen van de positieve psychologie, psychodynamica, NLP, humagination technieken, en het cliëntgerichte consult-model, waarmee ik strategisch en oplossingsgericht te werk ga. 

Als coach en counselor luister, spiegel en bevraag ik je, tot we de kern hebben. Vervolgens bied ik passende oefeningen aan die je helpen om direct stappen te zetten. Wat voor jou het beste werkt, daar stuur ik op.

In jouw zelfonderzoek betrekken we alle relevante dimensies van jou als mens; het denken, voelen, handelen, en ook je fysieke, sociale en spirituele welzijn.

Ook help ik je de krachten van jouw onderbewuste te benutten om openingen te vinden in verouderde patronen en nieuwe mogelijkheden te creëren. Wanneer je jouw kwaliteiten en hulpbronnen gemobiliseerd krijgt, versnelt jouw groeiproces enorm. En ik geniet ervan om dat te mogen faciliteren en getuige te zijn wanneer jij de vruchten plukt.

 

Op een gegeven moment kan je zelf verder. Evengoed ben je altijd welkom om even in te checken of alles nog naar wens loopt. 

22.10.2020-Coach Henk_K6A9225.jpg

de sessies

Tijdens de eerste sessie maken we kennis en ervaar je of je bij mij op de goede plek bent. In het begin deel je waar je mee rondloopt, wat je daar lastig aan vindt en hoe je het anders wilt. Elke sessie opnieuw bepaal jij wat belangrijk is om aan te werken. Je onderzoekt en verandert vaak meteen al iets zodat je je direct beter voelt. Uiteindelijk vertrek je na elke sessie met actie- en aanknopingspunten. We evalueren regelmatig hoe ik je verder en beter kan begeleiden. 

Gemiddeld zijn 3 tot 5 sessies voldoende om je flink op weg te helpen. En wie weet krijg je de smaak te pakken, wil je meer en kom je vaker. 

ervaringen
 
bruno-perrin-uzwTVzXqZcg-unsplash.jpg

Elien, 31

"Ik had het gevoel 'geleefd te worden' en wilde graag weer zelf aan het roer staan en mijn eigen koers bepalen, in plaats van me laten leiden door behoeften van anderen of gebeurtenissen waar ik weinig controle over had. Ik wilde leren vanuit mijn eigen gevoel te handelen om zo dicht bij mezelf te blijven. 

Dankzij het coach traject kan ik woorden geven aan dingen die ik in mijn hoofd en lijf ervaar en kan ik anderen goed meenemen in wat ik nodig heb. Ik leef nu echt vanuit mijn eigen behoeften. Ik ben zachter geworden en de mensen om mij heen ook, waardoor de banden zijn versterkt."

Mijn verhaaL
22.10.2020-Coach Henk_K6A9165.jpg

Ik beleef plezier in het ontdekken van het onbekende. Avontuur is overal.

In de natuur en op reis, maar ook dichtbij huis, op werk en in m’n eigen binnenwereld. Het liefste ga ik iets doen, zo leer ik ook graag; door te experimenteren, spelen en dan te reflecteren. Wijsheid komt met ervaringen. En vooral in uitdagende nieuwe dingen schuilt de meeste groei. 

Maar soms kwam het leven ook op me af. Een flinke burn-out heeft me bijvoorbeeld goed gevloerd. Die was het gevolg van onhoudbare patronen, te veel stress van een te druk leven en opgekropt familieleed. Toch heb ik het als een ongevraagd kado ervaren. Door alles met nieuwsgierigheid te onderzoeken, verruimde mijn belevingswereld en leerde ik beter met mijn eigen dynamiek en omgeving omgaan. Dankzij dat proces ben ik gegroeid in mijn vermogens en kon ik veranderen wat nodig was. Hierdoor heb ik niet alleen mezelf hervonden, ook mijn relaties zijn verbeterd. 

Daarnaast kreeg mijn werk een nieuwe impuls. Ik besloot alleen nog maar te doen waar ik energie van krijg. Dus ben ik voor mezelf begonnen, run een eigen praktijk in coaching en counseling en specialiseer me verder tot psycho- en hypnotherapeut. Ik vind het te gek om mensen en groepen te begeleiden in persoonlijke ervaringen en getuige te zijn van wat er vrijkomt bij sommige veranderingen. Zowel met het werken in de binnenwereld, in mijn praktijk, bij organisaties over de vloer, of met programma's buiten in de natuur.

Verandering en avontuur zijn overal, als je open staat voor de ervaring.