hugo-kerr-Ke96snCJ1m0-unsplash.jpg

je kan de wind niet veranderen, 

wel de stand van je zeilen

 

coaching

Coaching is gericht op grip en groei. Bedoeld voor oplossingen in het hier & nu en het ontsluiten van je potentieel. Als coach help ik jou jezelf verder ontwikkelen waardoor je beter koers houdt en meer kwaliteit uit het leven haalt, in wat jij belangrijk vindt. Mocht je rondlopen met een vraag of probleem, dan ondersteun ik je in het onderzoeken en oplossen ervan. 

matthias-jordan-EnC09G-ICbU-unsplash.jpg

Wanneer je weet wat je wilt, formuleer je concrete doelen en onderzoek je passende manieren om die te behalen. Ieder mens is uniek en heeft de eigen antwoorden en kwaliteiten aan boord om voor elkaar te krijgen wat nodig is. Door de juiste vragen te stellen, zorg ik ervoor dat jij het allemaal zelf doet. Ik begeleid je bij de eerste stappen en het aanboren van je eigen, soms onbewuste, hulpbronnen. Wanneer je zeilen goed staan, doet de wind de rest.

Counseling

Counseling helpt wanneer het niet lukt om met problemen of situaties om te gaan en je daar last van ervaart. Wanneer gedachten, emoties of patronen voor serieuze klachten en stress zorgen, help ik je als counselor om grip en balans te herwinnen zodat jij je beter kan voelen. Door zelfonderzoek wordt je bewuster van je eigen onderliggende dynamiek, en leer je hoe jij op een prettigere manier met uitdagingen om kan gaan. Waar passend heb ik oefeningen om innerlijke conflicten en oude patronen te doorbreken.

jakob-owens-8tyCOqTqdqg-unsplash.jpg

Obstakels en belemmeringen kunnen ook op onbewust niveau worden aangepakt met behulp van de verbeeldingskracht die ook verantwoordelijk is voor je dromen. In jouw binnenwereld kom je tot nieuwe inzichten en kan je veranderen wat nodig is, zodat jij je van binnen weer voelt zoals je wilt. Want soms helpt erover praten niet genoeg, en is het zinvoller om het van binnen aan te pakken. 

Als counselor bied ik de veilige sfeer waarin ik zonder oordeel je begeleid naar waar je wezen moet.

 
 

Binnen

Waar je ook mee rondloopt, het gaat om jouw innerlijke beleving van wat er speelt. Jouw unieke gevoelens en gedachten. Hoe werk jij precies, van binnen? Er kan van alles aan de hand zijn in de buitenwereld, jij hebt altijd je eigen manieren om ernaar te kijken en daar iets van te vinden. En jij bepaalt (on)bewust om er op jouw manier mee om te gaan.

annie-spratt-GJJo0gb7bfY-unsplash_edited

Om zorgvuldig te onderzoeken en meer grip te krijgen op hoe je van binnen werkt is het prettig om in een ontspannen setting te werken. Een ruimte waar je vrij bent van andere prikkels en genoeg privacy ervaart. Die rust helpt wanneer er eventueel moeilijke of kwetsbare dingen op tafel komen. Mijn praktijk in hartje Jordaan is zodanig ingericht dat je lekker op je gemakt bent en jezelf kunt zijn. 

buiten

deglee-degi-wQImoykAwGs-unsplash.jpg

Een natuurlijke omgeving kan ook van toegevoegde waarde zijn. De rustgevende natuur heeft bewezen een positieve werking op lichaam en geest. Buiten bezig zijn activeert de hersenen zodanig dat een creatievere manier van denken, voelen en handelen gestimuleerd wordt. Zo kom je letterlijk en figuurlijk beter in beweging.

Daarnaast leent de natuur zich goed als instrument en inspiratiebron dus maken we waar passend gebruik van de omgeving. Avontuur en spel helpen ook om de juiste energie en nieuwsgierigheid aan te wakkeren. Aan jezelf werken kan ook leuk zijn. 

Een wandelsessie buiten is fijn voor de eerste kennismaking, een sessie tussendoor of terugkom sessies waarin je reflecteert op je ervaringen en  vooruitblikt op de toekomst. Eigenlijk werkt wandel coaching altijd goed wanneer jij de behoefte voelt om er even tussenuit te stappen en met jezelf te connecten.